Kıyma ve Peynirde ki Hileler

Bir arkadaşım yakınlarına ait bir markette belli bir süre çalışmış. Marketçilerin kıyma ve peynir hileleri şöyle:

Kıyma: Bol yağlı ve sinirli etlerden kıyılan kıymanın üzerine bolca tuz serpilir. Aksamdan tuzlanan kıyma sabah vitrine koyulduğunda 1. sınıf yağsız kıyma halini almıştır. Evet aksamdan tuzlanan kıyma tuzun etkisi ile kırmızılaşmış ve görüntü olarak yağsız kıyma halini almıştır.

Peynir: Ucuz peynir tenekesi açılır. Vitrinde iki ayrı yer hazırlanır. Birinin etiketine az yağlı fiyatı 2 milyon ise diğerinin etiketine tam yağlı fiyatı 3 milyon yazılır. Ucuz peynir tenekesinden çıkarılan peynir her iki yere de konur. Böylece vatandaş bir güzel dolandırılmış olur. Konu ile ilgili yaşadığı bir olayı da aynen aktarıyorum. Bir gün yaşlı bir teyze geldi. Peynirlere baktı pahalı olandan bir kilo ver evladım dedi. Bende kendisine acıdığım için teyzecim ikisi de ayni peynir sana bundan vereyim diye uyardım. Ancak teyze haklı olarak sen bana adi peynir mi yedirmek istiyorsun diye kızdı ve pahalı etiket konan adi peyniri alıp gitti.

Sonuç dürüst insanlar yetiştirmekten geçiyor sanırım. Bu zihniyeti taşıyan insana siz hangi mesleğe koysanız mutlaka bir hilesini bulacaktır.
Abdurrahman SAĞLAM E-MAIL: abdurrahmansaglam@hotmail.com

sikayetvar.com

0 Yorum: