Carrefour Unlu Gıdalar Hijyenden Sınıfta Kaldı

Genelde alışverişlerimizi Carrrefour -Acıbadem 'den yaparız.

Ekmek ve tatlı türü şeylerde buna dahil.Zaman zaman özellikle fırın bölümündeki ürünlerle ilgili problemler yaşıyoruz.

Ve bunları bölüm şeflerine aktarız.Onlarda nazik bir şekilde özür dileyip, yenisini veya para iadesi yaparlar.

Her seferinde de bu bölümün problemleri olduğunu , bir türlü düzeltilemediğini, işçi problemleri olduğu, ayrıca fırın ve alet yetersizliği yaşadıklarını anlatıp dururlar. Sonuç ta hiçbir şekilde bunların düzeltildiğini göremedik.

Ben aslında dün birebir yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum ama önce şimdiye kadarki gördüklerimden aklıma gelenleri sıramalamak istiyorum.

- Yanmış ekmekler (atılacak derecede) satışa sunulur.

- Ekmeklerin altına dikkatli bakarsanız (kabuk kısmında ) küf vardır.
*Ben bunu bölüm şefine söylediğimde ekmeklerin mayalanma için koydukları bezlerin yaptığını ve bunu önlemek için sürekli bu bezlerin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Demekki değiştirilmiyor.

-Simitler zehir gibi tuzlu,

-Pasta bölümünden aldığınız sütlü tatlılar özellikle fırın sütlaçlar (ayni gün tarihli ) küflenmiş,

-Fiyatlara dikkat etmelisiniz ,1 KG olarak verilen fiyat üzerine koyulmuş, tartılıp fiyatlandırılmamış olabilir genelde,

-Hijyen konusu hiç önemli değildir.Camlı bölmeden içeri bakın, çalışanların üzerinde günlük kıyafetlere ilave bir önlük ve kısa ceketle o bölümde çalışırlar.ve genelde kirlenmiş gözükür.Yerlerin çok temiz olduğu da söylenemez.Ayrıca çalışanlar ekmekleri elleri ile tutarlar her yerde. Siz ekmek dilimlemek için rica edip eldiven tak dediğinizde sizi tersleyip takmazlar. Yani eldiven olayına sıcak bakmazlar.

Dün alışverişimiz esnasında 1 kg civarı Cevizli Baklava ve sütlaç aldık. Sütlaç ü.tarihi ve saat bile basılmış.Ürünleri alıp çıktık , ürünleri yerleştirirken eşim sütlacın küflü olduğunu gördü ve hemen gidip değiştirdi.(benim geri verme israrına rağmen )

Akşam evde baklavanın tadına bakmak istedik.Bir dilim aldım ve inanılmaz birşey oldu. Dilim bitip yuttuktan sonra ağzımın içi acı oldu. Çok açık ve net sanki tatlı değil acı biber yemiştim.Şaşırdım.Tatlı yiyorsunuz ve ağzınızın içi acı oluyor.Paniğe kapıldım , zehirlendim diye. Ayni şekilde yiyen eşimin de midesi bulandı. Ve geceyi huzursuz olarak geçirdik, ileriki saatlerde birşey olup hastanelere taşınmayalım diye. Bu arada kafam ne yediğimizdeydi.Böyle baklavayı acı yapan neydi , yağmıydı? içerisine konan başka kimyasal maddeler miydi? Anlaşılan böyle bizi yavaş yavaş zehirliyorlar dı. Ve biz bunun için para ödüyorduk.

Olayın diğer düşündürücü yanı, birincisi bu firmanın Türkiye'nin büyük bir kuruluşunun ortaklığı olması, ikincisi Fransız kuruluşu olması.İnsanların güvenerek alışveriş etmelerinin nedeni bu olsa gerek. Ama görülüyor ki bunlar yeterli değil.Acaba bunların Fransa 'daki şubelerinde bu tür olaylar olsa ne olurdu? Olması mümkün mü? Hiç sanmıyorum.

Az gelişmiş ülke insanları için bu ürünler ve hijyen şartları yeterli görülüyor olsa gerek . Nasıl olsa kontrol mekanizması yok, ceza yok, arada 3-5 müşteri bizler gibi şikayet etsede önemli değil. Nasıl olsa istedikleri para kazanılıyor, kar ediliyor.Bu arada az gelişmiş ülkenin , az gelişmiş insanları zehirlense, kanser riski olan ürünleri yese ne olur? Zaten onları kendi devleti, bu devletten beslenmiş, beslenen ortağı düşünmüyor da onlar mı düşünecek.

Eğer günün birinde birisi çıkıpta üzerine giderse o da kolay ortağı Türkiye'nin büyüklerinden hemen örtbas edilir , olay ortaya bile çıkarılmaz, çıkaran pişman edilir.

Lütfen arkadaşlar, Carrefour 'dan aldığınız ürünlere dikkat edin. Ucuzmuş gibi gösterilip sağlığımızla oynanıyor.

Televizyonlarda her ramazan ve bayram öncesi kameralar eşliğinde yapılan göstermelik denetimlerde küçük esnafın başına çökenler acaba buraları neden görmez ?

sikayetimvar.com

0 Yorum: