Kablosuz Modem gibi Wi-Fi bağlantılar sağlık açısından ciddi tehditler oluşturuyor






İngiliz "Independent" gazetesinde yer alan bir habere göre kablosuz internet (Wi-Fi) bağlantıları yüzünden şehirlerin üzerinde manyetik bulutlar meydana geliyor. Doğal manyetik alandan 1 milyar kat daha güçlü olan bu dalgalar beyin hücrelerini öldürme, sinir sistemi rahatsızlıkları hatta kanserojen etki gibi pek çok soruna yol açabiliyor. . .

Bilim Adamları özellikle bebeklerin ve çocukların risk altında olduğuna dikkat çekiyor. Evde yapılan bağlantıların da ciddi bir tehdit oluşturacağı belirtiliyor. İngiltere'de Başbakan Tony Blair'den bu konu hakkında çalışma yapması istenirken, Avrupa ülkesi Avusturya okullarda kablosuz ağ bağlantılarına tamamen yasak getirdi.

Bu habere bir yorum da Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer'den geldi. Murat Tuncer, yeni ürünler her ne kadar manyetik açıdan korunmalı olsa da cep telefonu ve bilgisayara mesafeli yaklaşmanın gerektiğini belirtti. Tuncer, özellikle çocukların cep telefonlarıyla buluşmasını engelleme konusunda aileleri ciddi şekilde uyardı.

Cenk Yapıcı
CHIP Online

08 Mayıs 2007

Tüm Yazıyı Oku