Carrefour vb otoparkta başınıza gelebilecekler


Bundan iki yıl önce eşimle birlikte İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Carrefour’a uğrayıp, alışveriş yapma niyetindeydik.

Elimizde paketlerle döneceğimizi düşündüğümüzden, içinde dizüstü bilgisayarım, teybim vs olan çantamı, montlarımızı ve öncesinde yaptığımız alışveriş torbalarını uygun bir yerde arabanın arka bagajına yine uygun bir şekilde yerleştirip aracımızı özellikle karşılıklı iki kapı güvenliğinin bulunduğu noktaya park etmeyi uygun görmüştük (güvenlik ile aracın arasında neredeyse 2-3 metre vardı). Kısa bir sürede alışverişi tamamlayıp döndüğümüzde ise bir gariplik hissettik. Ön kapı kilidi kesici bir aletle yarılmış ve büyük ihtimalle arkasına bir araba çekilip (çünkü o kadar eşya ancak bu şekilde taşınabilirdi) tüm eşyalarımız çalınmıştı. O an yaşadığımız şoku anlatamam.

Göz göre göre adamlar gelmişler rahat rahat çalışmışlar ve o sırada her iki noktadaki güvenlikçi arkadaşların nedense arkaları dönükmüş ve görememişler. Hayır, eğer bu hırsızlık büyük bir alışveriş merkezinin otoparkında ve özellikle güvenliğin önünde olmasaydı, herhangi bir hırsızlıktan farkı olmayacaktı. Ama bu olay, İstanbul gibi bir büyük şehirde canınız ve malınızın güvenli sayılabilmesi gereken ortamlarda bile rahatlıkla gerçekleşiyorsa o zaman ne büyük bir tehdit altında olduğumuzun acı kanıtıdır.

Olaydan sonra gerek emniyet gerekse Carrefour nezdinde birçok şikayet girişimimiz oldu, ama ne yazık ki sonuç sıfır. Emniyetin yapacağı bir şey yoktu Carrefour ise üstüne bile alınmadı.

SUÇ ORANI YÜKSEK

Bu benim yaşadığım bir örnekti, benim gibi her gün yüzlerce kişinin canı yanıyor. Özellikle de İstanbul gibi suç oranı yüksek metropollerde, sadece otomobilinizin değil, canınızın da tehlikede olduğu, başınıza ne zaman ne geleceğinin belli olmadığı maalesef korkunç bir gerçek. . .

Emre ÖZPEYNİRCİ
hurriyet.com.tr

0 Yorum: